Când înțelegem că adevărata noastră identitate vine din relația cu Isus și că nu se schimbă în funcție de circumstanțe, avem succes în ceea ce facem și prosperăm. Suntem cine spune Cuvântul Lui Dumnezeu că suntem și nu ceea ce simțim că suntem, în funcție de ce avem, unde ne aflăm la un moment dat sau ce spun alții despre noi. Numai ce spune Dumnezeu despre noi contează, pentru că suntem copiii Lui și identitatea noastră vine de la El. Când ne găsim plăcerea în Domnul, în cunoașterea și înțelegerea Cuvântului Lui, putem domni în viață prin Isus și să trăim așa cum citim în versetele de mai jos.
Când ne luăm puterea din Domnul, pentru că avem rădăcinile adânc înfipte în Cuvântul Lui și Duhul Sfânt ne alimentează cu apă vie, permanent, suntem prosperi în tot ce facem.
Tatăl ceresc nu ne-a pregătit o cantitate limitată de apă vie, ci un izvor care nu seacă. Nu vrea să ne fie bine doar din când în când, ci ne-a pus totul la dispoziție ca să fim în continuu bine hidratați și să trăim în trupuri sănătoase. Vrea să avem vieți îmbelșugate, cu rod bogat, să știm că avem un scop bine definit în această lume. Dacă știm care este adevărata noastră identitate, tot ce vom face va fi urmarea acestui adevăr, pentru că acțiunile noastre sunt urmarea a cine credem că suntem. Dar dacă știm că prin Isus suntem prosperi, înrădăcinați în dragostea Domnului și alimentați de puterea Duhului Sfânt, meniți să binecuvântăm la rândul nostru pe alții, vom putea să păcătuim mai puțin și să fim mai fericiți. În economia Lui Dumnezeu prima dată dăruim ca să primim. Să nu uităm că „pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu” (2 Corinteni 9:7b). Dărnicia ne ajută să nu ne legăm inima de posesiuni și să nu ne bazăm pe averile noastre. Unul dintre numele Lui Dumnezeu este „Iehova Ire”, Dumnezeul care poartă de grijă. Dacă credem că așa este, când ne îndeamnă Duhul Sfânt să dăruim o facem cu bucurie, pentru că știm că Domnul se îngrijește de nevoile noastre. Biblia Traducerea Fidelă traduce ultima parte a versetului 3, din Psalmul 1, prin „tot ce face va prospera.” Dumnezeu nu vrea să avem mulți bani doar ca să avem mai multe griji, să ne folosim timpul ca să câștigăm și mai mult și să ne încredem în propriile puteri. Dimpotrivă, vrea să ne învețe să facem totul de pe poziția de copii ai Lui, care Îl iubesc, Îi dau slavă pentru toate lucrurile și binecuvântează la rândul lor pe alții. Dumnezeu nu ne-a creat ca să ne dedicăm tot timpul muncii și carierei, ci ca „să fim lucrători împreună cu El”, să comunicăm și să fim în contact permanent cu Domnul nostru. Ne binecuvântează și înmulțește rodul muncii noastre ca să trăim pe placul Lui, împlinind planul pe care l-a pregătit pentru viața fiecăruia dintre noi. Și pe deasupra, când trăim conduși de Domnul, facem ceea ce vrea El să facem și ne ajută să finalizăm tot ce începem. Cu Domnul nu risipim nimic. El ne învață cum să ne folosim timpul, resursele și energia ca să ne putem bucura din plin în fiecare zi.
Biblia nu spune că ne pică binecuvântările din cer în timp ce nu facem nimic. Dimpotrivă, Biblia spune de multe ori că Tatăl ceresc binecuvântează și face să propășească lucrul mâinilor noastre. Dacă ne facem partea noastră, Domnul și-o face pe a Lui. Dumnezeu nu este dator nimănui și nici nu poate fi forțat de nimeni să facă ceva pentru cei care nu Îl slujesc dintr-o inimă sinceră. Dumnezeu este Atotștiutor și răsplătește tot ceea ce facem spre slava Lui, fără scopuri ascunse.
Cel neprihănit are păcatele iertate, este curat înaintea Lui Dumnezeu și poate intra în prezența Lui. Dacă faptele noastre sunt pe placul Domnului, ne va merge bine, vom prospera și nu vom duce lipsă de nimic, așa cum ne promite Cuvântul Lui Dumnezeu.
Isus a plătit pe cruce pentru toate păcatele noastre dar și ca să ne salveze de sărăcie. Isus s-a făcut blestem pentru noi pe lemnul crucii, ca să ne elibereze de blestemul pe care l-am moștenit pentru că ne-am născut cu natura păcătoasă, decăzută a lui Adam. Domnul a fost suficient de binecuvântat încât să aibă ucenicii permanent cu El și să plătească toate cheltuielile lor în ultimii aproximativ trei ani petrecuți pe Pământ. Isus a devenit sărac pentru noi, luând sărăcia noastră asupra Lui ca noi să putem deveni bogați în El. A luat bolile noastre ca să putem fi vindecați prin El. A luat toate suferințele noastre, ca să putem trăi viața din abundență prin El. Isus ne-a spus că dacă Îl cunoaștem pe Tatăl și pe El, avem viața veșnică, viața Lui, adevărata viață. A fi prosperi nu înseamnă că nu mai trecem prin dificultăți. Înseamnă că sursa puterii este Domnul, nu noi. Este o sursă care nu se epuizează niciodată și întotdeauna ne ajută să învingem greutățile și problemele vieții de zi cu zi. Dumnezeu nu pune limite credinței noastre, nici umplerii cu Duhul Sfânt. Noi impunem limitele prin cât credem. Dumnezeu „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”, dar nu oricum, ci „potrivit cu puterea care lucrează în noi”. Duhul Sfânt poate face pentru noi atât cât Îi permitem să ne umple și să lucreze. Nivelul prosperității noastre este dat de limitele pe care i le punem Duhului Sfânt precum și credinței pe care o avem în ceea ce vrea Dumnezeu pentru noi. Carmen Pușcaș
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
AutoriDe-a lungul deceniilor vieții de credință, ambii autori ai articolelor și blog-urilor de pe acest site, am studiat Scriptura și am căutat să creștem tot mai mult pe calea Domnului Isus. Arhiva
October 2024
|